Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Farlig bakterie i marinert kjøtt

Fire av 23 kjøttprøver inneholdt den farlige listeriabakterien som i verste fall kan gi hjernehinnebetennelse eller føre til at gravide aborterer, viser en undersøkelse fra Næringsmiddelkontrollen i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prøvene ble tatt fra ferdig marinerte kjøttvarer. Byveterinær Stein Gustavsen ved Næringsmiddelkontrollen er skuffet over resultatet. Selv om prøvene er tatt i Trondheim, er det ingen grunn til å tro at situasjonen er bedre andre steder i landet, tror Gustavsen.

  - Listeria bør ikke finnes i slike kjøttprodukter, og vi vil ta kontakt med produsentene for å gjøre oppmerksom på faren, sier Gustavsen til NRK.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!