Farlig bjørn på frifot

18 kvadratkilometer i Nord-Trøndelag sperret av politiet.

MULIG SKADESKUTT:  Politiet har sperret av et område på 18 kvadratkilometer i Grong i Nord-Trøndelag. En mulig skadeskutt brunbjørn er på frifot. Illustrasjonsfoto: REUTERS
MULIG SKADESKUTT: Politiet har sperret av et område på 18 kvadratkilometer i Grong i Nord-Trøndelag. En mulig skadeskutt brunbjørn er på frifot. Illustrasjonsfoto: REUTERSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har sperret av et område på 18 kvadratkilometer i Grong i Nord-Trøndelag. En mulig skadeskutt brunbjørn er på frifot.

- En skadeskutt bjørn som blir overrasket eller provosert kan være svært farlig for mennesker, sier lensmann Arnstein Vagnild i Snåsa til adressa.no.

Av den grunn har politiet besluttet å innføre ferdselsforbud rundt Folmerfjellet i Grong der bjørnen ble skutt av en gjeter mandag kveld.

Det er ikke gitt fellingstillatelse på bjørnen, men av hensyn til sikkerheten til folk i området har politiet likevel bestemt at det skal jaktes på bjørnen, melder NRK.

Et jaktlag lette natt til tirsdag etter bjørnen uten å finne spor etter den, og bjørnen var fremdeles ikke funnet klokken ni tirsdag kveld, opplyser politiet i Nord-Trøndelag til NTB.

- Det som er viktig for oss å finne ut er om bjørnen virkelig er truffet. Er den det har vi en skadeskutt bjørn i området som vi må finne og avlive. Om bjørnen ikke er skadeskutt, avlyser vi hele jakta og faren er over, sier Arnstein Vognill til NRK.

Ferdselsforbudet vil i første omgang vare fram til torsdag klokken 11.

(NTB)