Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Farlig drapsdømt på rømmen

Drapsdømte Helge Valen kom ikke tilbake fra permisjonen. Sikkerhetsavdelingen ved Sandviken sykehus i Bergen advarer nå kvinner mot rømlingen. - Vi vet han er ute etter kvinner. Nå når han ikke får medisin, blir han farligere for hver dag, sier avdelingsoverlege Siri Nome.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fulgte straks oppfordringen fra sykehuset om å slå full alarm i går da Helge Valen ikke returnerte til sykehuset etter permisjon. Både sykehus og politi vurderer 51-årige Valen som farlig.

Han ble dømt til 15 års fengsel i 1979 etter å ha drept sin svigerfar.

Planen var å kidnappe sønnen og drepe kona, men svigerfaren ble offer isteden. Etter å ha sonet dommen, er han nå underlagt sikring etter trusler og trakassering mot egen familie. Valen er også dømt for voldtekt.

Aggressiv

Det er femte gang Valen rømmer, siste gang var i 1990. Politiets frykt ved denne siste rømningen gjelder Valens omgang med kvinner. Etter det Dagbladet kjenner til, er Valen svært kontaktsøkende når det gjelder kvinner. Han har blant annet satt inn kontaktannonser i flere aviser. Politiets bekymring er at han skal lykkes med et slikt prosjekt.

- Valen vil ikke gå løs på noen på gata, det er i en slik kontaktsøkningsprosess vi ikke vet hvordan han vil reagere eller hva han kan finne på for å få viljen sin, sier informasjonssjef ved Bergen politikammer, Trygve Hillestad.

Uten medisin

Avdelingsoverlegen ved sikkerhetsavdelingen på Sandviken sykehus, Siri Nome, er bekymret for hva som vil skje om Valen blir lenge borte fra sykehuset.

- Valen går på nevroleptisk medisin som brukes mot schizofreni og paranoiditet. Hvis han går lenge uten denne medisinen vil han bli mer og mer paranoid og kan bli farlig, sier Nome.

Hun understreker at han ikke er umiddelbart farlig, det er i en relasjonssituasjon det er kritisk.

- Vi vet hva han er ute etter og går derfor raskt ut og advarer. Valen har liten evne til å forstå vanlig atferd. Vi vet ikke hva han kan gjøre, men han har drept før, understreker Nome.

Valen er 170 cm høy, har halvlangt grått hår og bruker briller.

PÅ RØMMEN: Politiet slår nå full alarm: Helge Valen (51) vurderes som farlig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media