Fange på rømmen:

Farlig fange fortsatt på rømmen: Politiet har ivaretatt enkeltpersoner

Siden i går har politiet fått inn tips, flere av dem går på eventuelle observasjoner.

Tips: Politiet har fått inn flere tips siden i går, og jobber med å undersøke de videre. Noen av tipsene går ut på eventuelle observasjoner. Foto: Politiet.
Tips: Politiet har fått inn flere tips siden i går, og jobber med å undersøke de videre. Noen av tipsene går ut på eventuelle observasjoner. Foto: Politiet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går sendte politiet ut en offentlig etterlysning av Rodney Aass, som skal ha rømt under et besøk på Akershus universitetssykehus. Siden i går har de fått inn flere tips som skal gå på observasjoner av personen.

Politiadvokat i Romerike politidistrikt, Camilla Ek Sørensen, forklarer at politiet ennå ikke har pågrepet Aass, men at de har fått inn flere tips som de skal undersøke.

- Vi har mottatt flere tips og mottar fortsatt henvendelser. Disse blir fortløpende vurdert av politiet. Politiet er i ferd med å undersøke tipsene, uten at vi vil gå mer inn på det. Jeg kan bekrefte at etterlyste ikke er pågrepet, sier hun.

Enkeltpersoner er ivaretatt

Aass ble dømt til sju år i fengsel for grove vold- og seksuallovbrudd 12. mai i år. Flere av lovbruddene handler om familievold. Politiet vurderer han som farlig, særlig for spesifikke personer.

- Politiet vurdere etterlyste som farlig, særlig for enkelte personer. Disse er ivaretatt av politiet. På bakgrunn av situasjonen etterlyste nå befinner seg i, samt de straffbare forholdenes alvorlighetsgrad, utelukker vi ikke at han kan representere en fare også for andre, forklarer Sørensen.

Hvis noen ser ham, ønsker politiet at de ikke skal ta kontakt med ham selv, men heller henvende seg til dem.

Etterlyst i Interpol

Mannen har vært på rømmen i ni dager uten at politiet har klart å få tak i ham. I går meldte politiet at de også har etterlyst han internasjonalt.

De er ikke sikre på hvor mannen oppholder seg, og kunne i går ikke utelukke at han fortsatt oppholder seg i Norge. Politiet har også innledet et samarbeid med internasjonalt politi, og mannen er etterlyst i Interpol.

- Sett i lys av at mindre inngripende tiltak ikke har ført til pågripelse, har vi nå valgt å etterlyse Aass offentlig, sa Sørensen i går.

Politiet beskriver mannen som 51 år, slank, 190 centimeter høy og har mørkt/grått hår.