Fange på rømmen:

Farlig fange fortsatt på rømmen: Politiet har ivaretatt enkeltpersoner

Siden i går har politiet fått inn tips, flere av dem går på eventuelle observasjoner.

Tips: Politiet har fått inn flere tips siden i går, og jobber med å undersøke de videre. Noen av tipsene går ut på eventuelle observasjoner. Foto: Politiet.
Tips: Politiet har fått inn flere tips siden i går, og jobber med å undersøke de videre. Noen av tipsene går ut på eventuelle observasjoner. Foto: Politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går sendte politiet ut en offentlig etterlysning av Rodney Aass, som skal ha rømt under et besøk på Akershus universitetssykehus. Siden i går har de fått inn flere tips som skal gå på observasjoner av personen.

Politiadvokat i Romerike politidistrikt, Camilla Ek Sørensen, forklarer at politiet ennå ikke har pågrepet Aass, men at de har fått inn flere tips som de skal undersøke.

- Vi har mottatt flere tips og mottar fortsatt henvendelser. Disse blir fortløpende vurdert av politiet. Politiet er i ferd med å undersøke tipsene, uten at vi vil gå mer inn på det. Jeg kan bekrefte at etterlyste ikke er pågrepet, sier hun.

Enkeltpersoner er ivaretatt

Aass ble dømt til sju år i fengsel for grove vold- og seksuallovbrudd 12. mai i år. Flere av lovbruddene handler om familievold. Politiet vurderer han som farlig, særlig for spesifikke personer.

- Politiet vurdere etterlyste som farlig, særlig for enkelte personer. Disse er ivaretatt av politiet. På bakgrunn av situasjonen etterlyste nå befinner seg i, samt de straffbare forholdenes alvorlighetsgrad, utelukker vi ikke at han kan representere en fare også for andre, forklarer Sørensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer