Farlig fange overmannet betjenter og rømte

Skulle sjekkes på Kongsvinger sykehus. Politiet etterlyser Toyota Hiace.

SKULLE PÅ SYKEHUS: Fangen i 20-åra skulle sjekkes på Kongsvinger sykehus, men overmannet fangevokterne og stakk av med bilen deres. Foto: Cato Edvardsen/Wikimedia Commons
SKULLE PÅ SYKEHUS: Fangen i 20-åra skulle sjekkes på Kongsvinger sykehus, men overmannet fangevokterne og stakk av med bilen deres. Foto: Cato Edvardsen/Wikimedia CommonsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet etterlyser en rød Toyota Hiace med registreringsnummer NV46144 etter at en fange som skulle få behandling på Kongsvinger sykehus, overmannet to fengselsbetjenter og stakk av i bilen deres.

- Dette skjedde delvis inne på sykehuset, delvis utenfor. Mannen i 20-åra truet betjentene med en gjenstand og dro av gårde med bilden, forteller Henning Olsen, operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, til Dagbladet.

Hendelsen skjedde i 18-tida. Politiet aner ikke hvor rømlingen har tatt veien, og ber om tips fra publikum for å få tak i fangen, som er hjemmehørende i Østfold.

- Vi har varslet en rekke politidistrikter, deriblant Østfold, om situasjonen. Vi ber om at publikum holder utkikk etter bilen, sier Olsen.

Han opplyser at mannen ikke har en straffehistorikk med grov vold.

- Hvordan går det med betjentene?

- De er preget av det som er skjedd, men er ikke fysisk skadd, sier operasjonslederen.