Farlig fødsel for Meimona (14)

I fire dager lå den 14 år gamle jenta Meimona Muhar med veer. Da Meimona endelig kom på sykehus, var guttebarnet dødt. Og hun selv hadde fått store skader i underlivet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tusener av kvinner i Etiopia skades eller dør under fødsler fordi de er for unge. Og fordi det ikke er leger nok til å gjennomføre et av verdens eldste kirurgiske inngrep: keisersnitt.

- Jeg hadde ingen problemer under graviditeten, men da jeg skulle føde, kom ikke barnet ut. Jeg lå hjemme i fire dager med veer. Da jeg kom til sykehuset, var barnet dødt. Det måtte skjæres ut, forteller Meimona.

Det er nå litt over ett år siden den tragiske fødselen, som påførte Meimona store skader i underlivet. På grunn av presset, ble det hull mellom urinrøret og skjeden.

- Jeg har ikke hatt krefter til å gjøre noen ting. Det lekker og det lukter vondt. Jeg har ligget hjemme hos min mor, forteller Meimona.

Spare penger

På sykehuset i byen Hazara, som ligger nærmest Meimonas landsby, kunne legene ikke hjelpe henne. I nesten ett år sparte familien penger for å få råd til den tre dager lange bussreisa til hovedstaden Addis Abeba.

Her ligger Fistula-sykehuset - den eneste sykehuset i Øst-Afrika som er spesialisert på å behandle jenter og kvinner som er skadet etter obstruksjon under fødselen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer