REDEGJORDE: Justisminister Knut Storberget og statsminister Jens Stoltenberg på pressekonferansen i statsministerboligen. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
REDEGJORDE: Justisminister Knut Storberget og statsminister Jens Stoltenberg på pressekonferansen i statsministerboligen. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADETVis mer

- Farlig forslag fra Frp

Helt uaktuelt å informere Stortinget om etterforskningen i terrorsaker, sier justisminister Knut Storberget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Justisminister Knut Storberget avviser kategorisk Frp's forslag om en sikkerhetskomité på Stortinget som skal informeres om terrorsaker.

Frp mener Stortinget i dag ikke får nok informasjon til å være sikre på at regjeringen gjør nok i kampen mot terror.

- Politiets ansvar - Det er helt uhensiktsmessig at politiske organer skal få informasjon og gå inn i behandlingen av konkrete saker som er politiets og påtalemyndighetens ansvar. Det er farlig for rettsamfunnet at man prøver å slå politisk mynt på slike saker, sier Storberget til Dagbladet.

Lekkasjer - Øker faren for lekkasjer dersom en stortingskomité får informasjon i konkrete saker under etterforskning?

- Det kan det gjøre. Jeg er også redd for at det går politikk i saken. Det vil være en veldig farlig utvikling om politikerne skal begynne å mene noe om etterforskningen.

Ringte Siv - Så du mener Stortinget har tilstrekkelig grunnlag til å vurdere om regjeringen gjør nok i kampen mot terror?

- Ja, og de har langt bedre grunnlag enn da Frp og de borgerlige avgjorde budsjettene. Vi offentliggjør hvor mye penger vi bruker til PST, hvor mange PST har under oppsikt, og vi har offentliggjort hele den nasjonale trusselvurderingen, sier Storberget. Og fortsetter:

- Det er ikke riktig at opposisjonen først fikk kjennskap til terrorsaken gjennom pressen. Jeg ringte opposisjonslederne på Stortinget i går morges, og Siv Jensen var den første jeg ringte, sier Storberget til Dagbladet.