Farlig fotball

Den italienske regjeringen varsler tøffere tiltak mot fotballvolden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIST JEG VAR på fotballkamp i Italia, så jeg det klassiske oppgjøret mellom hovedstadslagene Roma og Lazio. Etter forskjellige kroppsvisiteringer på vei inn, fant jeg plassen på den ene langsida. Den var delt på midten - jeg var blant Romafans, et stykke bortenfor sto Laziosupporterne. Og midt imellom, nede ved løpebanen, sto hel liten hær politimenn med hjelmer, skjold og klubber. Fire-fem ganger i løpet av kampen var det kortvarige slag der nede ved gressmatta. Det var en bra kamp, og Roma vant, men når sant skal sies, er det lyden av harde gjenstander mot politiskjold jeg husker best.

SØNDAG SPILLES DET fotball igjen i Italia. Det ble ikke mer enn én kamps pause som følge av at politimannen Filippo Raciti ble drept etter en kamp på Sicilia sist fredag. På stadion i Roma kommer det til å være publikum til stede også - den er én av fire som er godkjent, i henhold til de omfattende reglene den forrige innenriksministeren innførte, men som i liten grad ble fulgt opp. Nå blir politikernes linje betydelig hardere. I går kveld vedtok regjeringen nye regler, som blant annet innebærer mer effektiv utestengning av voldelige tilskuere og mulige straffetiltak mot klubber. Men etter signalene fra de pengesterke delene av fotballindustrien å dømme, er det ikke umulig at det meste likevel kommer til å foregå omtrent som før - om ikke så veldig lenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer