Farlig fuglevirus påvist i England

Fugleinfluensaviruset H5N1 er påvist ved fugler på en gård i Øst-England, bekrefter det britiske landbruksdepartementet. Dette viruset kan være livsfarlig for mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folk fra veterinærmyndighetene begynte tirsdag å slakte ned tusenvis av kalkuner på gårdsbruket, som også huser ender og gjess. Beskyttelses- og overvåkingssoner er allerede på plass, sa Storbritannias fungerende sjefveterinær Fred Landeg.

Det norske Mattilsynet følger utviklingen nøye, men vurderer foreløpig ikke å sette i verk spesielle tiltak, het det i en pressemelding tirsdag. Virksomheten ligger i et område med høy fjørfetetthet, het det videre.

Gården som er rammet, Redgrave Park Farm, ligger ved Diss i grevskapet Suffolk om lag 125 kilometer nordøst for London.

- Viruset vi har funnet stammer fra Asia, og ligner sterkt på varianter som sist sommer ble funnet i Tsjekkia og Tyskland, opplyste Fred Landeg.

Siden H5N1-viruset dukket opp i Asia i 2003 har det forårsaket mer enn 200 dødsfall blant mennesker, de fleste i asiatiske land. Leger er redd viruset skal endre seg slik at det ikke bare kan overføres fra fugler til mennesker, men også fra menneske til menneske.

(©NTB)