Farlig gisseltaker stakk av fra politiet

RAUFOSS/OSLO (Dagbladet.no): En polititabbe gjorde at mannen som bakbandt og drapstruet fem gisler i forrige, unnslapp politiet da de oppdaget han i går. I dag blir siktede trolig offentlig etterlyst av politiet med navn og bilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den maskerte og væpnede mannen som forrige uke tok fem personer som gisler, ble i går gjenkjent av politiet, men slapp unna på motorsykkel. Det hele skyldtes en tabbe av politiet.

- Først seinere skjønte vi at det var mannen som er siktet i saken, sier politiadjutant Ketil Myhre ved Vestoppland politidistrikt.

Det var i forrige uke mannen politiet mener er gisseltakeren, først tok en familie på tre til fanger, før han tok ytterligere to naboer som gisler. Gisseltakeren var bevæpnet med en pistol da han truet til seg et større pengebeløp og verdisaker fra familien før han stakk av i en bil.

Ansett som farlig

Før han forlot gislene som var bundet på hender og føtter, truet han med å komme tilbake.

Etter å ha fått opplysninger fra vitner og tips, mener politiet å kjenne identiteten til mannen som har rystet Heksumhøgda ni kilometer fra Raufoss.

- Mannen er tidligere kjenning av politiet. Han er i 30-åra og har tilknytning til Toten og Gjøvik-distriktet, sier politiadjutant Myhre.

Myhre karakteriserer mannen som farlig. Ut over det ønsker han foreløpig ikke å gi noen opplysninger som kan identifisere mannen. Store politistyrker bevæpnet med blant annet maskinpistoler lette i går over store deler av Gjøvik og Toten-området.

Mislykket

I går ettermiddag kunne politiet ha pågrepet mannen, isteden slapp gisseltakeren unna politistyrkene. Dermed måtte politiadjutant Myhre konstatere at den storstilte jakten hadde vært forgjeves.

- Mannen kan ha forlatt distriktet. Vi har varslet de andre politidistriktene, sier Myhre.

I dag vil politiet vurdere om de skal gå ut med navn og bilde av mannen de mener står bak gisseldramaet i forrige uke.