Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Farlig hastverk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Kommunalminister Sylvia Brustad har varslet at hun vil ha vel 4000 kosovoalbanske flyktninger i Norge sendt hjem så fort som mulig. Under et besøk i Kosovo nylig sa hun at de burde være ute av Norge i god tid før den harde vinteren på Balkan setter inn. FNs Høykommissær for flyktninger har lenge advart mot rask og ukoordinert retur av flyktninger fra europeiske land, og i går sluttet Flyktningerådet i Norge seg til denne advarselen. Advarselen er betimelig og må tas alvorlig av den norske regjeringen. Strømmer av hjemvendte kosovoalbanere kan øke den allerede spente situasjonen i provinsen.
  • I lys av advarslene og i lys av at Norge har kuttet bistanden til gjenoppbygging av Kosovo, er Sylvia Brustads hastverk uforståelig. Det fornuftige ville være å bruke god tid på gjennomføringen av de negative vedtak som er varslet på kosovoalbanernes asylsøknader. Hensynet til kosovoalbanernes livssituasjon må komme i første rekke. Sakens mulige implikasjoner for Arbeiderpartiets kamp mot Fremskrittspartiet i neste års valg, må komme i andre rekke.