Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Farlig klimagass i joggesko

Skogiganten Nike bruker en av verdens farligste klimagasser i sine «Nike Air»-modeller. Nå kommer Nike til å avvikle produksjonen av skosåler med denne gassen, sier markedssjef Reidar Skorpen i Nike Norge til Vårt Land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ut over dette vil han ikke kommentere saken, og han vil ikke si om selskapet har kjent til den svært farlige klimagassen lenge.

  Det er drivhusgassen SF-6 Sulphur Hexfluorid som finnes i luftputeeffekten i de såkalte Air Nike-skoene. SF-6 har en global oppvarmingsfaktor som er 25 ganger høyere enn CO

2-gass.

20 prosent

Ett års produksjon av skoene utgjør utslipp på cirka 20 prosent av norske klimagassutslipp, ifølge Kalle Hesstvedt i Greenpeace Norge. Bare CO

2

-utslippene i Norge er på 37,9 millioner tonn. Hesstvedt påpeker at SF-6 utslippene ikke er store i globalt perspektiv, men gassen er sterkt økende og må fases inn i klimakonvensjonen, sier han.

  Nike er den ledende joggeskoleverandøren i Norge, og selger 500 000 par sko i året. Årlig omsetning på verdensbasis er på 9,2 milliarder dollar.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!