Farlig mann funnet

Tatt hånd om uten dramatikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 52 åringen som i ettermiddag ble etterlyst av politiet i Hordaland, har blitt funnet.

Han ble meldt savnet fra hjemmet sitt i Os kommune, og regnes som psykisk ustabil og farlig. Han ble sist sett mandag, opplyste politiet.

Men i ved 21-tida i kveld kunne politiet melde om at mannen er funnet.

- Politiet fant ham, og han er tatt hånd om uten dramatikk. Han ble funnet i en nabokommune, sier informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Lensmannen i Os forteller Dagbladet at mannen oppholdt seg i et hus da han ble hentet.

- Han var alene i huset. Han hadde trukket til nabokommunen der han opprinnelig hører hjemme. Han var i god behold, og alt gikk bra. Han vil bli framstilt for lege, slik at helsevesenet kan passe på ham i tiden fremover, sier lensmann Rasmun Dalen til Dagbladet.no

Det var etterlysningen gjennom Dagbladet.no og andre nettaviser at lensmannskontoret fikk inn tips som førte dem til 52-åringens tilholdssted.

Det var helsepersonell som rådet politiet til å etterlyse mannen, fordi han uten medisiner kan være farlig for sine omgivelser. Folk som måtte møte ham, ble oppfordret til å holde seg unna og varsle politiet.

- Han har ikke gjort noe kriminelt, men vi anser han som farlig fordi han ikke har tatt medisinene sine, sa Hillestad tidligere i dag.

Men nå er han altså funnet, og dramatikken avblåst.

SAVNET: 52-åringen ble betegnet som psykisk ustabil og farlig. Nå skal han ha kommet til rette, opplyser politiet.