«Farlig mann» på rømmen

45-åring har rømt fra institusjon i Lier væpnet med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): En 45-åring har rømt fra en institusjon i Lier, er bevæpnet med kniv og har kommet med drapstrusler mot navngitte personer. Store politistyrker leter etter mannen.
- Dette er en farlig og ustabil mann. Han er meget syk, sier operasjonsleder Tor Stein Hagen ved Søndre Buskerud politidistrikt til dt.no.

Derfor leter alle tilgjengelige politipatruljer etter mannen som rømte fra en institusjon i Lier ved 10 30-tiden i formiddag.

- Han har kommet med trusler mot navngitte, offentlige personer. Aller mest er det politiet han er ute etter, sier Hagen til lokalavisa.
Mannen er 45 år. Han er ca. 173 centimeter høy og har kort, brunt hår. Han hadde på seg en grønn boblejakke og olabukse da han forsvant fra institusjonen.

- Det er sjelden vi får så klar beskjed fra en institusjon om at vi har med en tikkende bombe å gjøre, sier Tor Stein Hagen til Dagbladet.no.

Han sier det er snakk om tungt rusmisbruk og psykiatri.

- 45-åringen har truet med å ta livet av en politimann. Vi har på bakgrunn av dette også varslet andre uniformerte grupper, som vektere. Det er ikke sikkert at vedkommende, i den tilstand han er i, klarer å skjelne mellom ulike uniformerte personer, sier Hagen.

Politiet er svært interessert i tips fra publikum.