Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Farlig skolevei

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det er knapt noe som gir foreldre så mye mageknip som skoleveien for førsteklassingene. Det er derfor positivt at politiet de siste åra har gjennomført omfattende trafikkontroller på skoleveien. Det viser seg dessverre at det gir god fangst: Allerede første skoledag tok politiet 48 bilførere i fartskontroll ved skolene i Oslo, ifølge Aftenposten. Det blir nok flere i dagene som kommer.
  • Dette gjenspeiler selvsagt det generelle trafikkbildet i vår tid, og Vegdirektoratet vil nå at de verste unge fartsbøllene skal få psykologhjelp. Mange bilførere respekterer verken fartsgrenser eller fotgjengerfelt. Når det da er små barn i flokk som ferdes, er det ikke å undres over at det oppstår farlige situasjoner. Ekstra forstemmende er det naturligvis at det ikke sjelden er foreldre med dårlig tid som har levert eller skal hente barn på skolen som er synderne. Det er så visst ikke bare de yngste sjåførene som kan trenge psykologhjelp for å avhjelpe farlig aggresjon i trafikken.