- Farlig svertekampanje mot Norge

Midtøstenekspert reagerer kraftig på at israelsk avis framstiller Kristin Halvorsen som jødehater.

STEMPLES SOM JØDEHATER: SV-leder Kristin Halvorsen holdt i oktober 2000 appell foran Stortinget under en demonstrasjon mot Israel og landets handlinger mot Palestina.
Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX
STEMPLES SOM JØDEHATER: SV-leder Kristin Halvorsen holdt i oktober 2000 appell foran Stortinget under en demonstrasjon mot Israel og landets handlinger mot Palestina. Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Midtøstenekspert og historieprofessor ved Universitetet i Oslo, Hilde Henriksen Waage,  ser alvorlig på artikkelen i Jerusalem Post hvor finansminister Kristin Halvorsen blir framstilt som den reneste jødehater.

- Det er bekymringsfullt at Jerusalem Post, som leses mye både i og utenfor Israel, kan sette noe sånt som dette ukritisk på trykk. I lang tid har det pågått noe i nærheten av en svertekampanje mot Norge som det mest antisemittiske landet i Europa. Israelere kan snart komme til å tro at det er slik nordmenn flest oppfatter israelere. Dette er farlig og skaper fiendebilder som ikke har rot i virkeligheten, sier Henriksen Waage til Dagbladet.no.

«Død over jødene!»Den israelske avisa skriver i dag at antisemittismen og anti-israelske følelser har eksplodert i Norge.  Det stadig voksende hatet mot Israel og jødene er drevet av norsk media og og den intellektuelle eliten, skriver Jerusalem Post.

Avisa skriver videre om forholdene i Norge under Gaza-krigen i vinter:

«Under krigen var Oslo preget av voldelige, anti-israelske demonstrasjoner. En rekke talspersoner har snakket nedsettende om Israels handlinger i Gaza - inkludert finansminister Kristin Halvorsen, som ledet en marsj, ropende, «Død over jødene!»».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer