Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Farlig taxi?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • En drosjesjåfør ble nylig dømt for vold mot en passasjer, en annen ble frikjent for seksuell omgang med en psykisk utviklingshemmet passasjer. Vi skal ikke ta stilling til om dommene er rimelige, men fastslår at yrket er i ferd med å skaffe seg et dårlig rykte. Det er grunn til å spørre om folk virkelig kan føle seg trygge når de overgir seg i drosjesjåførenes varetekt.
  • Det er ingen tvil om at det i sin alminnelighet er trygt å ta drosje. De fleste sjåfører er ansvarsbevisste og ordentlige yrkesutøvere som ønsker å yte service i samsvar med yrkets standarder. Men det er også åpenbart at det er flere som ikke lever opp til idealene nå enn før. Det er derfor bra at Norges Taxiforbund vil styrke opplæringen for sjåførene, der både yrkesetikk og kundebehandling skal vies oppmerksomhet. Men fortsatt gjenstår problemet med å stanse dem som ikke passer i yrket. Så lenge næringen er konsesjonsbelagt, har også myndighetene et ansvar på dette punktet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling