Farlig trend i Sverige: Skyter fyrverkeri mot menneskemengder og bygninger

Dramatiske bilder fra nyttårsfeiring i Malmö. 

KAOTISK: Under nyttårsfeiringen i den svenske byen Malmö brøt det ut smått kaotiske scener da flere personer avfyrte fyrverkeri mot folkemasser og bygninger. Video: Expressen TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I løpet av årets første timer utspilte det seg noen svært kaotiske scener på Möllevångstorget i Malmö. Flere nyttårsraketter ble avfyrt langs bakken, mot menneskemengder og mot bygninger.

Jash Doweyko-Jurkowski (27) filmet kaoset, og forteller til Expressen at det innimellom føltes farlig å være der. Se videoen øverst i saken.

- Av og og til brøt det ut panikk da noen individer avfyrte raketter mot publikum, sier Doweyko-Jurkowski til den svenske avisa.

- På et tidspunkt i videoen kan du se en kvinne liggende på bakken. Hun ble truffet av noe i foten. Jeg spurte henne hvordan det gikk med henne, men hun sa hun hadde det fint, forteller han videre.

Han tilbrakte fire timer med å dokumentere det som skjedde på torget.

På tross av at situasjonen var smått kaotisk, forteller likevel Doweyko-Jurkowski at stemningen generelt var god i området.

Farlig tradisjon

Dette er ikke første gang det kommer meldinger om ukontrollert bruk av fyrverkeri i den svenske byen. Problemet skal i hovedsak dreie seg om det lille torget, forteller Mathias Nilsson i Malmö-politiet til Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer