Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Farlig turistperle i Lofoten stenges av kommunen

Sperrer stien.

SPERRER STIEN: Turister i hopetall trosser advarslene mot å bestige Reinebringen i Moskenes i Lofoten. Nå sperrer kommunen av fjellperlen til stien opp er sikret. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
SPERRER STIEN: Turister i hopetall trosser advarslene mot å bestige Reinebringen i Moskenes i Lofoten. Nå sperrer kommunen av fjellperlen til stien opp er sikret. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turister i hopetall trosser advarslene mot å bestige Reinebringen i Moskenes i Lofoten. Nå sperrer kommunen av fjellperlen til stien opp er sikret.

- Det er en turistmagnet, og vi vil gjerne legge til rette for at det skal være trygt å gå der, sier rådmann i Moskenes kommune, Per A. Sperstad, til NRK.

Årlig trosser flere tusen personer advarslene mot å bestige det populære fjellet med den spektakulære utsikten. Stien opp omtales som direkte farlig, og kommunen har siden i fjor jobbet med å bygge trapp opp fjellsiden.

Nå har kommunen bestilt skilt påskrevet «byggeplass og adgang forbudt». De blir satt opp så fort de er levert, og ikke tatt ned igjen før trappen er ferdigstilt.

- Vi kommer også til å sette opp sperrebånd for å regulere trafikken mer hardhendt, sier rådmannen.

De siste sju årene har fire mennesker mistet livet under ferdsel i Reinebringen. Og i I januar måtte en amerikansk turist hentes ned i en redningsaksjon.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!