Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Farlig væske på feil fat utløste alarm

Avsperret rundt Statoils Sture-terminal i Øygarden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Situasjonen ved Statoils terminal på Sture i Øygarden er under kontroll etter at det ble slått eksplosjonsalarm  tidligere i dag.

- Et fat med etsende væske ligger på et sikkert område for slikt avfall inne på området, og brannvesenet jobber med en kontrollert utlufting av fatet, sier informasjonsdirektør Jannik Lindbæk i Statoil til Dagbladet ved 12-tiden.

Han understreker at det ikke har lekket uten noe etsende væske.

Metall - ved en feil - Det som skjedde var at den etsende væsken ved en feil ble helt over på et metallfat istedenfor et plastfat. Metallfatet begynte å utvide seg, og dermed ble det satt i gang sikkerhetstiltak. Ingen personer er skadd, opplyser Lindbæk.

Ved 12-tiden var området fortsatt avsperret.

Eksplosjonsfare Et område rundt Statoils terminal på Sture i Øygarden er avsperret etter en melding til brannvesenet i Øygarden ved 10-tiden om at et etsende og mulig eksplosjonsfarlig stoff har lekket ut.

Brannvesen og ambulanse er på plass, og politiet på vei.

- Det var om lag 100 liter natriumhyprokloritt i en ståltank, som begynte å utvide seg.  Nå har vi fått vite fra anlegget at det ikke skal være eksplosjonsfare, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt til Dagbladet ved 10.45-tiden.

Ikke evakuering Ifølge operasjonslederen har det ikke vært nødvendig å evakuere Sture-terminalen i første omgang.

Men situasjonen er likevel vurdert som så risikabel at all trafikk inn er stoppet.