Farlig vrøvl

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering (OMOD) har ifølge Aftenposten reagert sterkt på et undervisningsmateriell ved Politihøgskolen i Oslo. De vordende polititjenestemenn og -kvinner har undervisning i kulturforståelse. Der får de blant annet vite at afrikanere er redde om natta. Natta er de onde ånders tid, derfor skal man aldri banke på en afrikaners dør om natta. Han vil ikke åpne, av frykt for å bli hjemsøkt av en ond ånd.

Slikt vrøvl er ikke «kulturforståelse». Som Inga Marte Thorkildsen fra SV sier til avisa, er det mildest talt tankevekkende at ingen av elevene har reagert, eller for den saks skyld lærerne. Dette har ingenting med verken kultur eller forståelse å gjøre. Det er generaliserte fordommer og må snarest ut av skolen. Dette er så alvorlig at alt undervisningsmateriell som omhandler fremmede kulturer, må gjennomgås. Det er godt vi har noen som passer på, når ikke politiet klarer det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer