Farlige bakterier i kyllingfilet i Bergen

Byveterinæren slår alarm etter å ha oppdaget farlige bakterier i sju av ti ferske kyllingfileter i Bergen. Nå advarer han folk mot å spise kyllingfileter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prøvene av ferske kyllingfileter ble tatt i ulike matvareforretninger i Bergen forrige uke. Bergens Tidende skriver at sju av ti fileter inneholdt den farlige campylobacter-bakterien.

Resultatet av en tilsvarende undersøkelse i Trondheim ble publisert i Adresseavisen lørdag. Der fant byveterinæren bakterien i ni av ti fileter.

Bakterien er blitt kalt «den nye folkesykdommen»etter at flere tusen mennesker er blitt smittet de siste årene. Campylobacter-bakterien spres gjennom dårlig stekt kjøtt, forurenset drikkevann og ved nærkontakt mellom mennesker og dyr. Bakterien er spesielt vanlig i kylling. Smittede personer kan bli syke i flere uker, men bakterien er sjelden dødbringende.

- Det er meget ubehagelig å bli smittet. Feber, magesmerter og diaré er vanlig, sier byveterinær Stein Gustavsen i Trondheim.

Han oppfordrer folk til å steke sine kyllingfileter ekstra godt samt være nøye med hygienen når man tilbereder den.

NTB