Farlige feil på Statoil-plattformer

BERGEN (Dagbladet): Oljeproduksjonen på Statfjord B og Yme-plattformene i Nordsjøen måtte stenges igjen etter at det ble avslørt alvorlige feil i sikkerhetssystemene ombord. Brannvannsanlegget som skal stoppe branntilløp på boredekkene har vært tette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De alvorlige feilene i sikkerhetssystemene ble avslørt i forbindelse med rutinemessige kontroller av brannvannsystemene på boredekket til riggen Mærsk Giant på Yme-feltet torsdag i forrige uke og på Statfjord B-plattformen tirsdag denne uka.

Tette dyser

Produksjonen på Yme vil forbli stengt fram til fredag denne uka, mens produksjonen ble igangsatt igjen på Statfjord B tidligere i dag.

- En del av dysene i brannvannsystemene var tette. Vi ser alvorlig på dette og valgte derfor å stenge ned produksjonen mens feilene ble utbedret, sier assisterende informasjonssjef Else Kathrine Nesmoen i Statoil til Dagbladet :på nettet.

Brannvannsystemene skal sprute vann utover boredekkene i tilfelle antennelse i det svært brannfarlige området på produksjonsplattformene.

Rapport

Statfjord B produserer til vanlig 75 000 fat olje i døgnet. Yme produserer 25 000 fat i døgnet. Statoil er operatør for begge de to produksjonsplattformene.

Det er sendt rapport til Oljedirektoratet om Yme-saken, men for Statfjord B er det foreløpig bare sendt et varsel om alvorlige hendelse ombord.

- En fullstendig rapport om tilfellet på Statfjord B er under utarbeiding, sier Else Kathrine Nesmoen.