Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Farlige tanker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vi har en gryende debatt om hvorvidt vinter-OL bør gå som planlagt hvis USA fortsatt er i krig når lekene skal starte i Salt Lake City. Gerhard Heiberg, som er medlem av Den internasjonale olympiske komité, har reist debatten og konkluderer for sin egen del med at det er tvilsomt om det er forenlig med lekenes idealer å gjennomføre dem i en krigssituasjon for arrangørlandet. Det er dypt i samsvar med de gamle greske idealer.
  • Men slike debatter vil ikke sportssjef Børge Stensbøl ha noe av. Han mener det forstyrrer idrettsutøverne i deres forberedelse hvis de blir nødt til å tenke på om lekene bør arrangeres. Det lyder som om han vil omskrive det olympiske slagord til «En tom sjel i et sunt legeme». Vi tviler på at det er mulig å avlyse lekene, men da av pekuniære årsaker. Det er for sterke ikke-idrettslige interesser inne i bildet. Da vil vi se at det er pengene som styrer OL, ikke ideene.
Hele Norges coronakart