Farlige tanker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Når et firma gjør seg utilgjengelig for offentligheten, er det en naturlig antakelse at det har noe å skjule. Vest Tank, som driver avfallshåndtering i Gulen kommune, er et slikt selskap. Etter eksplosjonen i den ene lagertanken for snart to måneder siden, har stadig flere innbyggere som bor i nærheten av anlegget, registrert fysiske plager. Både folk flest og helsemyndighetene spør seg om det har en sammenheng med brannen. Først i går kom det svar, og da fra Statens Forurensningstilsyn.

Tilsynet konstaterer at det ikke har vært giftstoff i tankene. Ifølge dokumentasjonen fra Vest Tank var de fylt av skyllevann fra oljebeholdere. Vi må tro at myndighetene da gir fyllestgjørende svar. Men befolkningen er fortsatt ikke tilfreds med den informasjonen de har fått. De har ennå ikke fått svar på hvorfor de har hatt ubehag etter brannen. Vest Tank har derfor fortsatt en jobb å gjøre for å gjenopprette befolkingens tillit. Så langt har så visst ikke de ansvarlige bidratt til å belyse saken og hva slags aktivitet firmaet driver med. Et selskap som håndterer problemavfall kan ikke lukke all informasjon om innholdet i produktene de behandler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer