Farligere å være rik i hovedstaden

To familieran og en kidnapping på en måned i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I løpet av en måneds tid har det vært to familieran og en kidnapping av en restauranteier i Oslo. Politiet mener det har blitt farligere å være rik i hovedstaden.

- Vi tror ikke kidnappingssaken har noe med de to andre å gjøre, men de har fellestrekk. De griper inn i den private sfære på en måte vi ikke er vant med, og de rammer antatt velstående folk. De kan være de nye ofrene etter at sikkerheten er blitt bedre i banker og butikker, sier politioverbetjent John Roger Lund ved Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet til Aftenposten.

Han tror de kriminelle leter etter arenaer hvor gevinsten er høy og risikoen lav.

- Derfor kan rike hjem være i faresonen, sier Lund.

Det er ikke ligningstallene som frister de kriminelle.

- De sier ikke noe om hvem som har penger hjemme. derimot er det viktig å ikke eksponere sin eventuell velstand, og å ha gode rutiner. For eksempel er det ikke smart å ha som rutine å ta med seg restaurantomsetningen hjem i stedet for å legge den i en nattsafe. Er det en vane, kan den bli kjent i feil miljø, sier han.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer