- Farligste TV-minuttene i USAs historie

Chris Krebs går natt til fredag hardt ut mot Donald Trumps advokat.

HARDT UT: Chris Krebs går natt til fredag hardt ut på Twitter: – Farligste TV-minuttene i USAs historie, skriver han. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB

HARDT UT: Chris Krebs går natt til fredag hardt ut på Twitter: – Farligste TV-minuttene i USAs historie, skriver han. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trumps advokat Rudy Giuliani prøvde på en pressekonferanse torsdag kveld å igjen overbevise om at det er begått valgfusk under det amerikanske valget.

Mens han snakket begynte det å renne brune striper ned på hver side av ansiktet til advokaten, noe som fikk stor oppmerksomhet på Twitter.

– Holder Rudy Giuliani på å smelte? undret flere Twitter-brukere.

– Giuliani er nå så full av dritt at det nå renner ut av porene hans, skrev en annen.

Se det som omtales som «farligste minuttene i USAs TV-historie» her. Video: AP Vis mer

– Farligste TV-minuttene i USAs historie

Ifølge en rekke amerikanske medier var det trolig hårfarge som rant fra Giulianis panne.

Det var imidlertid ikke advokatens svette som får Chris Krebs til å reagere. Krebs fikk denne uka sparken fra jobben sin som toppsjef for USAs cybersikkerhetsbyrå (CIAS), som har ansvar for datasikkerheten ved valget.

Natt til fredag går Krebs hardt ut mot Giulianis pressekonferanse.

– Den pressekonferansen var den farligste timen og 45 minuttene på TV i USAs historie. Og muligens de sprøeste, skriver Krebs.

Et sikkert presidentvalg

Giuliani hadde med seg advokat Sidney Powell på pressekonferansen, og ifølge AP hevdet sistnevnte at Trump slo Biden med «et skred». De skal også ha kommet med påstander som nyhetsbyrået omtaler som fantasifortellinger om systemer som omgjør stemmer.

Torsdag slo CIAS fast at valget var det sikreste i amerikansk historie. Det kostet Krebs jobben, og flere toppdemokrater har fordømte presidentens avgjørelse.

Sparkingen av Krebs kom fram i en Twitter-melding fra presidenten natt til onsdag norsk tid.

– Den nylige uttalelsen fra Chris Krebs om sikkerheten rundt 2020-valget var svært unøyaktig, begynte presidenten, som videre viste til det han mener var massiv svindel og uregelmessigheter under valget.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer