Farmasøyter villige til å streike

Norges Farmaceutiske Forening (NFF) brøt fredag kveld tarifforhandlingene med arbeidsgiverforeningen Virke og oppgjøret går dermed til mekling. NFF varsler streik ved apotekene dersom meklingen ikke fører fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NFF varsler nå plassoppsigelse for sine medlemmer i tariffområdet. Oppgjøret går til mekling hos Riksmekleren. Dato for mekling er ikke fastsatt, opplyser NFFs forhandlingsleder Wencke S. Eide.

Hvis meklingen ikke fører fram, kommer NFF til å ta ut farmasøyter i streik ved en rekke apotek over hele landet.

- Vi ser fram til en konstruktiv mekling. Hvis meklingen ikke skulle føre fram, vil vi bli nødt til å ta medlemmer ut i streik, sier Eide, som beklager at en eventuell streik i så fall kan ramme apotekenes kunder.

Eide viser til at to dagers forhandlinger med Virke ikke førte fram til en løsning. Virke var ikke villig til å legge nok penger på bordet for å redusere avstanden mellom farmasøytenes lave lønnsvekst og øvrige yrkesgrupper, ifølge Eide. Virke er på sin side overrasket over at NFF fredag kveld forlot forhandlingsbordet.

- Vi hadde stor tro på en løsning etter å ha lagt fram et godt økonomisk tilbud fredag ettermiddag og er derfor overrasket over at NF valgte å bryte forhandlingene, sier Virkes forhandlingssjef Trine-Lise Wefald.

Bruddet kom mindre enn to døgn etter at Virke og det Parat-tilknyttede Farmasiforbundet brøt forhandlingene. Dette oppgjøret går også til Riksmekleren. Hvis meklingen ikke fører fram, står apotekteknikere landet rundt klar til å gå ut i streik. Riksmeklerens hodepine blir dermed å hindre at både apotekteknikere og farmasøyter i verste fall går ut i streik.

(NTB)