<strong>BRUTALT:</strong> Det har i hele år vært opprør mot det sittende regimet i Jemen. Her forsøker en regjeringssoldat å stilne demonstranter med ei kølle. Foto: AFP/Scanpix
BRUTALT: Det har i hele år vært opprør mot det sittende regimet i Jemen. Her forsøker en regjeringssoldat å stilne demonstranter med ei kølle. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

- Farouk Abdulhak jobber for fryktet elitestyrke

Som et siste grep for å redde seg selv, har drapssiktede fått seg jobb for republikanergarden i Jemen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han flyktet i privatfly etter den kvelden i mars 2008, forlot i hui og hast grotesk luksus i London for hjemlandet Jemen. Landet har vært ustabilt i flere år, og er et yndet tilholdssted for ekstreme islamister.

Men under faren Shaher Abdulhaks vinger har den drapssiktede og Interpol-etterlyste Farouk kunnet leve med puter under vingene også i Midtøsten. Luksushoteller i Dubai og Egypt har vært hans lekegrind.

Men borgerkrigen har tatt Jemen. Et regimeskifte kan være forestående. Shaher Abdulhak har nå tatt nye grep for å sikre sin sønn.

Presidentens sønn Nå bekrefter flere kilder overfor Dagbladet at den drapssiktede rikmannssønnen er blitt med i den fryktede Republikanergarden. Han har imidlertid en sivil stilling.

Abdulhak deltar dermed ikke selv aktive stridshandlinger, og er ikke på gata med våpen for å forsvare den vaklende president Saleh.

Det er president Ali Abdullah Salehs sønn Ahmad som leder Republikanergarden.

<strong>PARTYLØVE:</strong> Farouk Abdulhak festet med de rike og vellykkede i London. Etter at Martine Vik Magnussen ble drept, flyktet han landet. Han ble raskt siktet for å ha drept den norske studenten. Foto: Privat
PARTYLØVE: Farouk Abdulhak festet med de rike og vellykkede i London. Etter at Martine Vik Magnussen ble drept, flyktet han landet. Han ble raskt siktet for å ha drept den norske studenten. Foto: Privat Vis mer

Elitestyrken står bak omfattende drap på sivile og opprørere, og er en av president Salehs spydspisser i krigen som pågår.

Var informert - Farouks far, Shaher Abdulhak, har vært med på å påvirke dette. Han har sikret at sønnen nå er omgitt av våpen og mannskaper han kan stole på. Det er det sikreste stedet han kan være i den situasjonen Jemen er i nå, sier en kilde som kjenner Martine-saken.

I Norge er det, ved siden av innsatsen til far Odd-Petter Magnussen, Martine-stiftelsen som kjemper for rettferdighet i Martine-saken. Stiftelsen «Martines minnefond for rettferdighet» ledes av Marcus Rolandsen.

- Kjente dere til dette?

- Ja, vi er kjent med at Farouk Abdulhak er blitt med i Republikanergarden, sier Marcus Rolandsen til Dagbladet.

Forlot landet Det er svært urolig i Jemen. En såret president Ali Abdullah Saleh returnerte i forrige uke til Jemen etter et opphold i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh, der han fikk medisinsk behandling. Han hadde synlige skader i halsen, hodet og ansiktet.

I tråd med grunnloven overtar visepresident Abdel Rabbo Mansur Hadi presidentvervet. Det har vært demonstrasjoner, skuddvekslinger og nå i det siste tilnærmet borgerkrig i Jemen.

<strong>FLYKTET:</strong> Dette privatflyet brukte Farouk Abdulhak for å komme seg ut av Storbritannia. Foto: Privat
FLYKTET: Dette privatflyet brukte Farouk Abdulhak for å komme seg ut av Storbritannia. Foto: Privat Vis mer

Saleh har nektet å gi fra seg makta han har hatt i 33 år, til tross for fire måneder med massive demonstrasjoner mot hans styre.

Tre ganger har han nektet å undertegne fredsplaner utarbeidet av Golfstatene som innebar at han skulle gå av. Saudi-Arabia forhandlet fram en våpenhvile mellom Saleh og opprørsstyrker som ble brutt forrige uke.

<strong>FASJONABELT:</strong> Bak disse høye murene i Jemen holder Shaher Abdulhak til. Han har gjort det han har kunnet for å beskytte sin drapssiktede sønn. Foto: Privat
FASJONABELT: Bak disse høye murene i Jemen holder Shaher Abdulhak til. Han har gjort det han har kunnet for å beskytte sin drapssiktede sønn. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer