- Farouk Abdulhak jobber for fryktet elitestyrke

Som et siste grep for å redde seg selv, har drapssiktede fått seg jobb for republikanergarden i Jemen.

BRUTALT: Det har i hele år vært opprør mot det sittende regimet i Jemen. Her forsøker en regjeringssoldat å stilne demonstranter med ei kølle. Foto: AFP/Scanpix
BRUTALT: Det har i hele år vært opprør mot det sittende regimet i Jemen. Her forsøker en regjeringssoldat å stilne demonstranter med ei kølle. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han flyktet i privatfly etter den kvelden i mars 2008, forlot i hui og hast grotesk luksus i London for hjemlandet Jemen. Landet har vært ustabilt i flere år, og er et yndet tilholdssted for ekstreme islamister.

Men under faren Shaher Abdulhaks vinger har den drapssiktede og Interpol-etterlyste Farouk kunnet leve med puter under vingene også i Midtøsten. Luksushoteller i Dubai og Egypt har vært hans lekegrind.

Men borgerkrigen har tatt Jemen. Et regimeskifte kan være forestående. Shaher Abdulhak har nå tatt nye grep for å sikre sin sønn.

Presidentens sønn Nå bekrefter flere kilder overfor Dagbladet at den drapssiktede rikmannssønnen er blitt med i den fryktede Republikanergarden. Han har imidlertid en sivil stilling.

Abdulhak deltar dermed ikke selv aktive stridshandlinger, og er ikke på gata med våpen for å forsvare den vaklende president Saleh.

Det er president Ali Abdullah Salehs sønn Ahmad som leder Republikanergarden.

Elitestyrken står bak omfattende drap på sivile og opprørere, og er en av president Salehs spydspisser i krigen som pågår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer