MARTINE-SAKEN

Farouk på flukt, skjules av opprørsleder

Farouk Abdulhak har måttet rømme luksuslivet i Jemens hovedstad. Nå skjules han av opprørslederen i landet, i et storpolitisk spill med potensielt dødelig utfall.

OPPRØRSLEDER: Houthi-støttespillere holder opp en plakat av Abdulmalek al-Houthi i Sanaa i juli i år. Han skal nå beskytte Farouk Abdulhak - etter at Farouks far er en nær støttespiller til Jemens tidligere president, som lenge var alliert med houthiene. Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB scanpix
OPPRØRSLEDER: Houthi-støttespillere holder opp en plakat av Abdulmalek al-Houthi i Sanaa i juli i år. Han skal nå beskytte Farouk Abdulhak - etter at Farouks far er en nær støttespiller til Jemens tidligere president, som lenge var alliert med houthiene. Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Dagbladet): Den grusomme borgerkrigen i Jemen har for alvor begynt å påvirke livssituasjonen til Farouk Abdulhak.

Asker-jenta og økonomistudenten Martine Vik Magnussen (23) ble funnet død i kjelleren til leilighetskomplekset der medstudenten Abdulhak bodde, 16. mars 2008. Abdulhak er siktet for å ha tatt livet av Magnussen, og flyktet til Jemen dagen etter. Etter flere år i luksus har krigen gjort det stadig mer krevende å være rikmannssønn på rømmen fra anklager om drap og voldtekt i Storbritannia.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer