- Farouk planlegger bryllup i Jemen

Milliardærsønnen som er mistenkt for Martine-drapet skal ifølge Bondevik gifte seg. Han frykter at dette vil ha flere negative konsekvenser for løsning i drapssaken.

ETTERLYST: Rikmannssønnen Farouk Abdulhak planlegger nå å gifte seg, ifølge Kjell Magne Bondeviks kilder i Jemen. Foto: Scan Press
ETTERLYST: Rikmannssønnen Farouk Abdulhak planlegger nå å gifte seg, ifølge Kjell Magne Bondeviks kilder i Jemen. Foto: Scan Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leder for Oslosenteret, Kjell Magne Bondevik har i nesten fire år engasjert seg i Martine-saken, og har både møtt den mistenkte Farouk Abdulhaks advokat i Jemen, og også mistenktes far - milliardæren Shaher Abdulhak.

Bondevik har lenge jobbet for en utlevering av Farouk fra Jemen til England, slik at han kan etterforskes og stilles for en domstol der.

- Planlegger bryllup Nå har han imidlertid, via sine kilder i Jemen, fått signaler om at Farouk ikke har noen planer om å reise til England med det første, men at han derimot planlegger sitt eget bryllup i hjemlandet.

- Jeg har god kontakt med myndighetene i Jemen, og har via en pålitelig kilde som kjenner den mistenktes familie, fått opplyst at Farouk skal gifte seg, sier Bondevik til Dagbladet.

Den tidligere statsministeren forteller at han ikke vet når eller hvor bryllupet skal finne sted, eller hvem Farouks utkårede er, men sier et bryllup vil kunne ha flere negative konsekvenser for Martine-saken.

Vanskeligere - Det vil innebære at Farouk blir enda mer rotfeste i Jemen, og det kan gjøre det vanskeligere å få ham til å forstå at han er best tjent med å reise til England og fremstilles for etterforskning og en domstol der, sier Bondevik, og tilføyer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer