- Farouk planlegger bryllup i Jemen

Milliardærsønnen som er mistenkt for Martine-drapet skal ifølge Bondevik gifte seg. Han frykter at dette vil ha flere negative konsekvenser for løsning i drapssaken.

ETTERLYST: Rikmannssønnen Farouk Abdulhak planlegger nå å gifte seg, ifølge Kjell Magne Bondeviks kilder i Jemen. Foto: Scan Press
ETTERLYST: Rikmannssønnen Farouk Abdulhak planlegger nå å gifte seg, ifølge Kjell Magne Bondeviks kilder i Jemen. Foto: Scan PressVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leder for Oslosenteret, Kjell Magne Bondevik har i nesten fire år engasjert seg i Martine-saken, og har både møtt den mistenkte Farouk Abdulhaks advokat i Jemen, og også mistenktes far - milliardæren Shaher Abdulhak.

Bondevik har lenge jobbet for en utlevering av Farouk fra Jemen til England, slik at han kan etterforskes og stilles for en domstol der.

- Planlegger bryllup Nå har han imidlertid, via sine kilder i Jemen, fått signaler om at Farouk ikke har noen planer om å reise til England med det første, men at han derimot planlegger sitt eget bryllup i hjemlandet.

- Jeg har god kontakt med myndighetene i Jemen, og har via en pålitelig kilde som kjenner den mistenktes familie, fått opplyst at Farouk skal gifte seg, sier Bondevik til Dagbladet.

Den tidligere statsministeren forteller at han ikke vet når eller hvor bryllupet skal finne sted, eller hvem Farouks utkårede er, men sier et bryllup vil kunne ha flere negative konsekvenser for Martine-saken.

Vanskeligere - Det vil innebære at Farouk blir enda mer rotfeste i Jemen, og det kan gjøre det vanskeligere å få ham til å forstå at han er best tjent med å reise til England og fremstilles for etterforskning og en domstol der, sier Bondevik, og tilføyer:

- Men vi må ikke gi opp det arbeidet likevel. Både Martines far, Odd Petter Magnussen og hans støttespillere, inkludert meg og Scotland Yard, vil arbeide ufortrødent videre for at han skal komme til England.

ENGASJERT: Leder for Oslosenteret og tidligere statsminister, Kjell Magne Bondevik er engasjert i Martine-saken, og har både møtt mistenkte Farouk Abdulhaks advokater og mistenktes far - milliardæren Shaher Abdulhak i England. Ifølge hans kilder i Jemen planlegger Farouk nå å gifte seg.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ENGASJERT: Leder for Oslosenteret og tidligere statsminister, Kjell Magne Bondevik er engasjert i Martine-saken, og har både møtt mistenkte Farouk Abdulhaks advokater og mistenktes far - milliardæren Shaher Abdulhak i England. Ifølge hans kilder i Jemen planlegger Farouk nå å gifte seg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

I Jemen er det tradisjon for at foreldre i langt større grad enn i Norge er involvert i barnas valg av ektefelle. Bondevik sier han ikke har noen opplysninger om dette er tilfellet når det gjelder Farouks angivelige forestående bryllup.

- Jeg kan ikke si noe om faren er involvert. Jeg har bare fått opplysninger om at mistenkte skal gifte seg, understreker han.

Faren Shaher Abdulhak er en styrtrik forretningsmann med stor innflytelse i Jemen.

- Utfordrende Odd Petter Magnussen sier til Dagbladet at han og familien siden før sommeren har vært kjent med at Farouks familie har forsøkt å organisere et giftemål for mistenkte.

- Det het seg samtidig at dette til da ikke hadde ført frem da de aktuelle fedre ikke hadde villet gifte bort sine døtre til denne personen. Nylig informasjon om at et bryllup kunne være forestående dersom fedrene ble enige, synes altså nå bekreftet, sier Magnussen til Dagbladet.

Han sier at han og familien tar informasjonen til etterretning, men fortsetter:

DREPT: Martine Vik Magnussen ble drept i London i mars 2008. Arkivfoto: Familien / Scanpix
DREPT: Martine Vik Magnussen ble drept i London i mars 2008. Arkivfoto: Familien / Scanpix Vis mer

- Vi tror det må være utfordrende for brudens far å gifte bort sin datter til en person som er internasjonalt etterlyst for menneskets eldste og mest alvorligste kriminelle handling; voldtekt og drap av en kvinne, sier han.

- Vi undres også over det selvmotsigende i at mistenktes fars juridiske representanter parallelt har ført samtaler med britiske myndigheter om sønnens retur til Storbritannia vel vitende om at dette er eneste rettferdige løsning i denne saken, legger han til.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med familien Abdulhak uten å lykkes.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 302320662


Varnish cache server