Farouks far avlyste møter med Bondevik

Forretningsmannen Shaher Abdulhak har på kort varsel avlyst tre møter med Kjell Magne Bondevik, som jobber for å få den drapsmistenkte Farouk Abdulhak til å melde seg.

FORHANDLER OM LØSNING: Kjell Magne Bondevik jobber for å få Farouk Abdulhak hjem.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FORHANDLER OM LØSNING: Kjell Magne Bondevik jobber for å få Farouk Abdulhak hjem. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ett år har Norges tidligere statsminister, gjennom en sentral myndighetsperson i Jemen, diskutert med familien Abdulhak om en løsning på drapssaken. Flere ganger har faren, den styrtrike forretningsmannen Shaher Abdulhak, avlyst avtalte møter, skriver Aftenposten.

- Tre konkrete avtaler der tidspunkt og sted er bekreftet, ble kort tid i forveien avlyst, noe som etter min mening ikke er tilfeldig. Hva som er den egentlige årsaken til at han sklir unna, er vanskelig å vite helt nøyaktig, sier Bondevik.

Han jobber på frivillig basis for å få milliardærsønnen til å komme frivillig til Storbritannia. Det seneste avlyste møtet var nå i januar. Forretningsmannen er under stadig hardere press fra både regjeringen og forretningspartnere i saken. Bondevik mener at moren, Rowayda Bersher, trekker i trådene og presser faren til å avlyse møtene.

Drapet på Martine Vik Magnussen i London i 2008 bringes også inn for norsk rettsvesen. I slutten av januar leverte Stiftelsen Martines Minnefond for Rettferdighet en forliksklage mot den drapsmistenkte Farouk Abdulhak. De vurderer også rettslige skritt i USA.

(NTB)

SIKTET FOR DRAP:  Farouk Abdulhak er siktet for drapet på Martine Vik Magnussen.
SIKTET FOR DRAP: Farouk Abdulhak er siktet for drapet på Martine Vik Magnussen. Vis mer