Farouks far avlyste møter med Bondevik

Forretningsmannen Shaher Abdulhak har på kort varsel avlyst tre møter med Kjell Magne Bondevik, som jobber for å få den drapsmistenkte Farouk Abdulhak til å melde seg.

FORHANDLER OM LØSNING: Kjell Magne Bondevik jobber for å få Farouk Abdulhak hjem.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FORHANDLER OM LØSNING: Kjell Magne Bondevik jobber for å få Farouk Abdulhak hjem. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I ett år har Norges tidligere statsminister, gjennom en sentral myndighetsperson i Jemen, diskutert med familien Abdulhak om en løsning på drapssaken. Flere ganger har faren, den styrtrike forretningsmannen Shaher Abdulhak, avlyst avtalte møter, skriver Aftenposten.

- Tre konkrete avtaler der tidspunkt og sted er bekreftet, ble kort tid i forveien avlyst, noe som etter min mening ikke er tilfeldig. Hva som er den egentlige årsaken til at han sklir unna, er vanskelig å vite helt nøyaktig, sier Bondevik.

Han jobber på frivillig basis for å få milliardærsønnen til å komme frivillig til Storbritannia. Det seneste avlyste møtet var nå i januar. Forretningsmannen er under stadig hardere press fra både regjeringen og forretningspartnere i saken. Bondevik mener at moren, Rowayda Bersher, trekker i trådene og presser faren til å avlyse møtene.

Drapet på Martine Vik Magnussen i London i 2008 bringes også inn for norsk rettsvesen. I slutten av januar leverte Stiftelsen Martines Minnefond for Rettferdighet en forliksklage mot den drapsmistenkte Farouk Abdulhak. De vurderer også rettslige skritt i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer