Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Farouks pappa krever erstatning fra norske politikere

Har sendt truende brev til sju stortingsrepresentanter, melder bt.no.

FAREN KREVER ERSTATNING:   Faren til drapsmistenkte Farouk Abdulhak, har ifølge bt.no sendt truende brev til sju norske stortingspolitikere. Foto:  Scan Press.
FAREN KREVER ERSTATNING: Faren til drapsmistenkte Farouk Abdulhak, har ifølge bt.no sendt truende brev til sju norske stortingspolitikere. Foto: Scan Press. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sju stortingsrepresentanter har fått truende brev fra faren til den drapsmistenkte Farouk Abdulhak, meldte først bt.no.

De sju trues med giganterstatning til milliardæren fra Jemen.

Bakgrunnen er at de sju har varslet en rekke internasjonale selskaper om drapsmistanken mot Shaher Abdulhaks sønn, Farouk, som er mistenkt for drapet på den norske studenten Martine Magnussen.

- Familien har i langt tid håpet på en mer positiv utvikling i saken enn det vi ser nå. Men vi er glade for at norske politikere tar norske borgere og internasjonal rettssikkerhet på alvor, sier Martines far, Odd Petter Magnussen, til Dagbladet.

- Jeg er overrasket. Brevet de har sendt har ikke rot i virkeligheten, sier Marcus Rolandsen i Martines minnefond for rettferdighet.

- Meld deg! Politikerne som har fått bevet er Heikki Holmås (SV), Gjermund Hagesæter (FrP), Trine Schei Grande (V), Michael Tetzschner (H), Ola Borten Moe (Sp), Geir Jørgen Bekkevold (KrF) og Håkon Haugli (Ap).

- De mener det vi har skrevet ikke er riktig, og ønsker at vi skal legge oss flate og beklage brevet, sier Gjermund Hagesæther til Dagbladet.
Hagesæther sier videre at det er uaktuelt å beklage noe.

- Hvis de ønsker å bli renvasket, får Farouk melde seg for politiet. Er han uskyldig, bør det være uproblematisk.

Farouk er hovedmistenkt for drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen i London for tre år siden.

- Sover godt Saher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn, og han mistenkes både for å ha hjulpet sønnen å rømme fra London etter drapet, og å holde ham skjult hjemme i Jemen.

Hagesæter sier til Dagbladet at han ikke føler seg truet av brevet, som skal være på tre sider.

- Jeg sover godt om natta og tar dette med knusende ro. Brevet viser mye om de som har sendt det, sier han.

Han legger til at stortingsrepresentantene vil svare på brevet.

- Det er veldig spesielt å få den type brev fra den rikeste mannen i Jemen - en mann som har gode kontakt er med presidenten. Jeg kommer til å gi et kort svar, sier Hagesæter til Dagbladet.

- Markering Geir Jørgen Bekkevold i KrF forteller til Dagbladet at brevet han og de seks andre stortingspolitikerne sendte til de internasjonale selskapene kun inneholdt spørsmål om deres tanker om å samarbeide med Saher Abdulhak.

- Vi sendte det til firmaer han samarbeider kun for å høre hva de tenker om å samarbeide med ham. Sånn sett står ikke brevet vi har sendt i forhold til svaret vi fikk fra Peter Peters, sier Bekkevold.

- I brevet fra Abdulhaks advokat stilles det krav om at vi går offentlig ut og beklager brevet. I tillegg ønsker han at vi skal dekke advokatutgifter, sier Bekkevold.

- Hva tenker du om at en av Jemens rikeste nå krever penger av blant andre deg?

- Vel, det kan i alle fall ikke være snakk om småsummer, dersom han mener at han har tapt mye. Jeg tror dette egentlig bare er en markering fra hans side.

DREPT: Martine Magnussen (23) ble funnet drept i London mars 2008. Hovedmistenkte i saken, Farouk Abdulhak, forlot Storbritannia kort tid etter drapet og har siden ikke meldt seg for politiet. Foto: Met Police/Scanpix
DREPT: Martine Magnussen (23) ble funnet drept i London mars 2008. Hovedmistenkte i saken, Farouk Abdulhak, forlot Storbritannia kort tid etter drapet og har siden ikke meldt seg for politiet. Foto: Met Police/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media