Farouks pris hos leiesoldater: 231 000 kroner

Leiesoldater krever 231 000 kroner for å kidnappe og utlevere drapssiktede Farouk Abdulhak i Jemen mot hans vilje.

ETTERLYST: Farouk Abdulhak nekter å møte for retten i Storbritannia eller Norge. Martine-stiftelsen har gått til sivilt søksmål mot hans far i Norge. Foto: Privat
ETTERLYST: Farouk Abdulhak nekter å møte for retten i Storbritannia eller Norge. Martine-stiftelsen har gått til sivilt søksmål mot hans far i Norge. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både Martine-stiftelsen og stiftelsens advokat Bjørn Stordrange har tatt avstand fra forespørslene fra leiesoldater som vil kidnappe drapssiktede Farouk Abdulhak og frakte ham ut av Jemen med makt, mot hans vilje.

- Stiftelsens formål er at saken skal avgjøres med rettslige metoder, ikke rettsstridige. Derfor har det vært uaktuelt for stiftelsen å gjøre noe annet enn å jobbe gjennom legale kanaler, sier advokat Stordrange til Dagbladet.

Ulovlige midler Stordrange bekrefter at han har mottatt to til tre tilbud om å kidnappe Abdulhak. Tilbudene har ikke vært skrevet på norsk. En av tilbyderne krevde etter hva Dagbladet får opplyst 30 000 euro - omkring 231 000 kroner. Det beløpet vil ikke Stordrange kommentere.

- Tilbudene har kommet fra organisasjoner og personer som har tilbudt seg å gjennomføre utleveringen ved tvang og ulovlige virkemidler. Det har vi ikke gått inn på, sier Stordrange til Dagbladet.

I november skrev VG at også Martine-stiftelsen selv har mottatt tilbud fra leiesoldater.

Nå håper stiftelsen at Farouks far, Shaher Abdulhak, skal måtte møte for Oslo forliksråd i januar. Stiftelsen har gått til sivilt søksmål mot Shaher Abdulhak. Stiftelsen har bekostet oversettelse av forliksklagen til arabisk, og fått den forkjent gjennom diplomatiske kanaler i Jemen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer