Farrakhan bekrefter at snikskytter-mistenkt var medlem

Chicago: Louis Farrakhan, lederen for Den islamske nasjon, bekreftet lørdag at den snikskytter-mistenkte John Allen Muhammad er medlem av organisasjonen, melder nyhetsbyrået AP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Farrakhan understreker at 41-åringen, som mistenkes for å ha stått bak drapene på ti mennesker i Washington-området, nå risikerer å bli kastet ut av den islamske organisasjonen.

- Han er ikke formelt sparket ut av Den islamske nasjon, men om han blir funnet skyldig i noe slikt vil han absolutt ikke bli ansett for å være medlem, sier Farrakhan.

John Allen Muhammad, som het Williams til han konverterte til islam i 1985, sluttet seg ifølge Farrakhan til Den islamske nasjon i 1997.

Ifølge Farrakhan har ingen i organisasjonen vært i kontakt med ham siden 1999, da Muhammad hadde en krangel med sin andre kone Mildred som også var medlem av Den islamske nasjon. Paret ble skilt kort tid etter.

- De som kjente ham sa aldri noe stygt om oppførselen hans, sier Farrakhan.

Farrakhan, som i dag er 68 år gammel, er kjent som en kontroversiell figur både i USA og internasjonalt.

I 1995 samlet han 800.000 svarte i en demonstrasjon utenfor Det hvite hus i Washington, som et ledd i kampen for svartes borgerrettigheter. Ifølge enkelte skal Muhammad ha deltatt som vakt under marsjen, noe Farrakhan ikke kan bekrefte.

- Det er godt mulig at han var der, men han var ikke blant sikkerhetspersonellet, sier Farrakhan.

(NTB)