Far dømt for for å ha filleristet datteren (fire uker):

Fars filleristing påførte datter hjerneskader. Fikk sju år. - Åpner for betydelig strengere straffer

Legene trodde at den lille jenta skulle dø, men mot alle odds overlevde hun.

SKADET FOR LIVET: Legene var lenge usikre på om den lille jenta hadde noen viljestyrte bevegelser. Da Dagbladet møtte jenta for ca et år siden kunne hun snu seg fra mage til rygg og tilbake igjen på treningsmatta.. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
SKADET FOR LIVET: Legene var lenge usikre på om den lille jenta hadde noen viljestyrte bevegelser. Da Dagbladet møtte jenta for ca et år siden kunne hun snu seg fra mage til rygg og tilbake igjen på treningsmatta.. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva skal straffen være for å ødelegge et liv?

Det var spørsmålet Høyesterett måtte ta stilling til, da de behandlet anken til en mann i 30-årene som er funnet skyldig å ha filleristet sin fire uker gamle datter slik at hun ble påført kragebeinsbrudd, kraniebrudd og omfattende varige hjerneskader.

Dommen fra Høyesterett kom i forrige uke: Mannen ble dømt til sju års fengsel, et år mindre enn han fikk i lagmannsretten.

Statsadvokat Lars Erik Alfheim mener Høyesterettsdommen samtidig åpner for langt strengere straffer i filleristings-saker.

- Dommen viser at det skal reageres med streng straff selv i i saker hvor domfelte ikke nødvendigvis ønsket å påføre offeret skade, sier Alfheim til Dagbladet.

Trodd om uhell

Den lille jenta ble påført skadene mens moren hennes var i et møte hos Nav på Sagene i Oslo på morgenen 5. januar 2016. Barnefaren hadde vært på jobb på natta som drosjesjåfør, og forklarte i retten at han kom borti jenta med albuen i søvne. I tingretten ble han ikke trodd på at det var et uhell, men juryen i lagmannsretten trodde på den delen av forklaringen. Samtidig dømte de han for å ha ristet jenta, slik at hun fikk en alvorlig hjerneskade. Høyesterett var bundet av denne vurderingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer