Farsund-mann smittet av svineinfluensa

Smittet i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En mann i 30-årene fra Farsund har fått svineinfluensa etter en reise i New York. Dette er det fjerde tilfellet som er påvist i Norge.


Mannen det dreier seg om er nå frisk og det er tatt prøver av fire personer i hans nærmeste omgangskrets som kan ha hatt symptomer.


Prøvene analyseres hos Folkehelseinstituttet og kan være klare allerede i løpet av fredag. Det er usikkert om mannen kan ha smittet andre.


- Men per nå finnes ingen sterke mistanker, sier kommuneoverlege Sigurd W. Løvhaug til Farsunds Avis sin nettutgave.

Folkehelseinstituttet bekrefter dette.

- Mannen har blitt fulgt opp av kommuneoverlegen lokalt og er nå frisk, opplyser instituttet til Nettavisen.

Forrige lørdag ble det påvist svineinfluensa hos en kvinne i 40-årene som hadde vært på ferie i Las Vegas, og 9. mai ble det bekreftet to tilfeller av influensaen. Så langt har ingen nordmenn blitt smittet i Norge.

- De nærmeste ukene forventer vi flere slike enkelttilfeller hos personer smittet i utlandet. Etter hvert vil også få smitte mellom mennesker i Norge. Tiltakene nå tar sikte på å forsinke spredningen i landet, opplyser Folkehelseinstituttet.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har bekreftet 10.000 smittetilfeller av H1N1 A-influensaen på verdensbasis, og 80 dødsfall som følge av dette.

(NTB)