Rekordhett boligmarked i Oslo. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg
Rekordhett boligmarked i Oslo. Foto: Magnus Rørvik SkjølbergVis mer

Farten er like høy

 Aldri har det vært færre boliger til salgs i Oslo i en oktober som i år. Meglertopper tror ikke boligmarkedet i hovedstaden roer seg før julaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): – Farten er like høy som tidligere i år, og det meste går ut omtrent før det kommer inn, sier adm. direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom til Finansavisen.

Han forteller at gjennomsnittlig omsetningstid i Oslo i oktober ligger på 13 dager, det samme som i september. Torsdag legger bransjeorganisasjonen Eiendom Norge frem prisstatistikken for oktober, og Halvorsen tror tallene vil vise at Oslo–prisene har steget rundt 1 prosent også denne måneden.

Han ser heller ingen tegn til avkjøling inn mot vinteren.

– Nei, tvert imot. Alt tyder på at det blir høyere aktivitet i boligmarkedet i Oslo i november og desember enn vi noen gang har opplevd i de månedene. Det er så mange som er ute i markedet nå. Vanligvis ser vi at det er veldig stille de to siste ukene før jul, men det tror vi ikke skjer i år. I stedet venter vi at aktiviteten vil holde seg høy helt frem til julaften, sier han videre til Finansavisen.

– Stort press

Det er adm. direktør Christian V. Dreyer i bransjeorganisasjonen Eiendom Norge som legger frem boligpristallene torsdag.

Han forteller at tilbudssiden i Oslo fremdeles er på et rekordlavt nivå.

– Gjennom hele oktober har nivået ligget rundt tusen bruktboliger for salg, som er betydelig lavere enn noensinne tidligere for måneden. Det gir et fremdeles stort press i markedet i Oslo, sier han til Finansavisen.

– Opphetet

Det gir seg utslag i at markedet «er enda verre enn det har vært», ifølge adm. direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren.

– Vi har aldri hatt et så opphetet marked som vi har sett i Oslo denne høsten, sier hun til avisen.

Og kampen om særlig små og mellomstore leiligheter i hovedstaden er dermed like sterk som man har sett tidligere i år. Selv tror Meier at prisstatistikken for oktober vil vise enda en måned med prisoppgang i Oslo. Hun venter at prisene stiger 1–1,5 prosent sesongjustert.

– For landet under ett tror jeg vi ender på en flat utvikling, sier Meier til Finansavisen.

Selv om boligmarkedet normalt roer seg ned i november og desember, tror også Meier aktiviteten i hovedstaden vil bli unormalt høy også i de to kommende månedene.

– Det er ingen tegn på at det roer seg i boligmarkedet i Oslo, og derfor venter vi at det blir høyere trafikk i november og desember enn man noen gang har sett tidligere.

Flere økonominyheter:
Nyheter løfter flere aksjer
Myrseth stokker om - anbefaler seks aksjer