Farten som før i Oslo

Fartsreduksjonen som ble innført i Oslo i dag, blir ikke varig. Fra kokka 18 i dag er farten som før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som et tiltak for å redusere mengden svevestøv i lufta i Oslo, ble det i dag innført redusert hastighet på innfartsveiene til byen.

NRK dagsnytt melder at fartsreduksjonen fra 80 kilometer i timen til 60 ikke kommer til å opprettholdes utover den fastsatte tida. Etter klokka 18 i ettermiddag kan biler på vei inn og ut av byen igjen kjøre i 80 kilometer i timen.

Må sammenlikne data

Seksjonssjef Anne Marstein i Statens vegvesen kan ifølge NTB foreløpig ikke si noe sikkert om hvorvidt den reduserte hastigheten i dag har hatt betydning for mengden av svevestøv. Selv om målingene i dag viser lavere konsentrasjon, må disse dataene sammenholdes med data om meteorologiske forhold og trafikkmengde.

Dårligere vær - bedre luft

Værforholdene i Oslo er nå slik at redusert hastighet ikke lenger regnes for å være et nødvendig akuttiltak. Vind og nedbør vil komme til å begrense luftforurensningen det nærmeste døgnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer