Fartsfantom (59) tatt i 773 kilometer i timen

New Ching Shit fra Malaysia er tiltalt for å ha kjørt i 773 kilometer i timen med sin 18 år gamle Toyota Corolla GL. Politiet mener målingen er riktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

59-åringen var ute på kjøretur på en tolv kilometer lang strekning langs Jalan Pantai i Malaysia 30. november i fjor, da han ble stoppet i fartskontroll. 4. april i år kom stevningen.

Der står det svart på hvitt at New må møte i retten for å ha kjørt i 773 kilometer i timen i sin 18 år gammel Toyota Corolla GL. Speedometeret går bare til 160 kilometer i timen.

- Jeg kjører hjem på denne strekningen hver dag. Men det er helt vilt å si at jeg kjørte i en slik hastighet. Det er 60-sone i området, sa han på en pressekonferanse, ifølge avisa Malaysia Star.

- Hvordan kan politiet gjøre en sånn feil? Det verste er at politiet mener målingen er korrekt, sier han.

Eneste lyspunkt i saken er at vennene hans kaller ham verdens beste Formel 1-kjører, og sier han er bedre enn Michael Schumacher.

Ifølge Guinness rekordbok er den høyeste hastighet en vanlig bil har oppnådd (før den 18 år gamle Toyotaen) 386,7 kilometer i timen. Rekorden ble satt av Andy Wallace fra England. Han kjørte en McLaren F1 på testbanen til Volkswagen i Wolfsburg, Tyskland 31. mars 1998.

Verdensrekorden tilhører Andy Green som kjørte i 1227,9 kilometer i timen 15. oktober 1997 med sin Thrust SSC (supersonisk) i Black Rock Desert, Nevada, USA. Den hadde kraftigere motor enn tusen vanlige Toyotaer til sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer