Fartsfantom (59) tatt i 773 kilometer i timen

New Ching Shit fra Malaysia er tiltalt for å ha kjørt i 773 kilometer i timen med sin 18 år gamle Toyota Corolla GL. Politiet mener målingen er riktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

59-åringen var ute på kjøretur på en tolv kilometer lang strekning langs Jalan Pantai i Malaysia 30. november i fjor, da han ble stoppet i fartskontroll. 4. april i år kom stevningen.

Der står det svart på hvitt at New må møte i retten for å ha kjørt i 773 kilometer i timen i sin 18 år gammel Toyota Corolla GL. Speedometeret går bare til 160 kilometer i timen.

- Jeg kjører hjem på denne strekningen hver dag. Men det er helt vilt å si at jeg kjørte i en slik hastighet. Det er 60-sone i området, sa han på en pressekonferanse, ifølge avisa Malaysia Star.

- Hvordan kan politiet gjøre en sånn feil? Det verste er at politiet mener målingen er korrekt, sier han.

Eneste lyspunkt i saken er at vennene hans kaller ham verdens beste Formel 1-kjører, og sier han er bedre enn Michael Schumacher.

Ifølge Guinness rekordbok er den høyeste hastighet en vanlig bil har oppnådd (før den 18 år gamle Toyotaen) 386,7 kilometer i timen. Rekorden ble satt av Andy Wallace fra England. Han kjørte en McLaren F1 på testbanen til Volkswagen i Wolfsburg, Tyskland 31. mars 1998.

Verdensrekorden tilhører Andy Green som kjørte i 1227,9 kilometer i timen 15. oktober 1997 med sin Thrust SSC (supersonisk) i Black Rock Desert, Nevada, USA. Den hadde kraftigere motor enn tusen vanlige Toyotaer til sammen.

Her kan du se bilde av fartsfantomet New og bilen hans