Fartsgrensen for rullestoler heves

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) hever fartsgrensen for elektriske rullestoler fra 10 til 15 kilometer i timen, melder NRK.

FULL FART: Fartsgrensen for elektriske rullestoler økes etter blant annet en underskriftskampanje for å få den økt.
FULL FART: Fartsgrensen for elektriske rullestoler økes etter blant annet en underskriftskampanje for å få den økt. Vis mer
Publisert

Samtidig innføres det en særlig aktsomhetsplikt for rullestolbrukere, som i praksis betyr at de må kjøre i tilnærmet gangfart å holde «god» avstand til fotgjengere ved forbikjøringer, ifølge kanalen.

Økt tillatt fart for elektriske rullestoler og scootere kommer blant annet etter en underskriftskampanje for å øke fartsgrensen.

IMPONERER: Woody Belfort har blitt fortalt at et liv i rullestol umulig kan være kult. Det vil han veldig gjerne motbevise. Video: Woody Belfort. Vis mer

Hevingen av fartsgrensen kommer også til tross for at Vegdirektoratet, Nav og Helsedirektoratet har frarådet dette. De mener at høyere fart øker faren for ulykker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer