Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fartsidioter på vei til København

Men det går ikke så fort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I formiddag kjørte rundt 50 luksusbiler av fergen i Stockholm fra Helsingfors. Politiet i Stockholm hadde blitt varslet om ankomsten på forhånd.

- De har tenkt å kjøre på vanlig veier. Det dreier seg om et Gumball-race, sier Stockholmspolitiet, til Expressen.

Et Gumball race går ut på å kjøre så raskt som mulig på vanlige, trafikkerte veier. Dette er selvsagt ulovlig.

-Politiet ble informert av finsk politi i går om alle luksusbilene som var på vei.

- Vi fikk opplysninger fra fergeselskapet om at det dreier seg om et 50-talls biler av typen Ferrari, Porsche, Dodge og så videre. De er merket for å være med i en type konkurranse, sier politiet i Stockholm.

Men det ser ut til at deltakerne er svært så lovlige av seg i dette tilfellet. Lørdag ettermiddag er de fremdeles på vei til København som skal være målet for konkurransen.

Dette er siste dag av Challenge 2006. I går ble bilene eksortert av finsk politi fra den russisk-finske grensen og ned til Helsingfors. I dag blir de fulgt av svensk politi, som har problemer med å følge dem.

- De splitter seg og tar forskjellige veier for å forlede oss og slippe fartskontroller, sier Håkan Nilsson, til Expressen.

Bilene skal etter planen gå i mål utenfor et hotell i København mellom 1530 og 1730, men hittil har ingen altså sett dem.