Fartskjendis tatt for råkjøring

- Jeg var sløv, sier dragracer Thomas Nataas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): – Jeg var sløv og uoppmerksom. Jeg vet normalt hvor den fotoboksen står, og jeg beklager at jeg kjørte for fort, sier Thomas Nataas til Dagbladet.no.

Han ble nylig dømt i Oslo Tingrett til å betale en bot på 1500 kroner etter at fotoboksen blitzet da han kjørte forbi den i 74 kilometer i timen i 60-sona. Fartsovertredelsen skjedde i Vålerengtunnelen i Oslo i april i fjor.

Nataas er Norges mest kjente dragracer med andre plass i Europamesterskapet to år på rad. I fjor ble han kåret til årets dragracer i Norge.

Men kanskje mer kjent for folk utenfor motorsport-miljøet, er han for å ha blitt fullstendig frikjent etter å ha vært heleri-siktet i den såkalte Munch-saken - ranet av maleriene «Skrik» og «Madonna» i 2004.

Fartsbøter på 1500 kroners-klassen havner vanligvis ikke i domstolene i Norge, men Nataas ville prøve ut et prinsipp og vedtok derfor ikke bota.

– Problemet var at kjøretøyet jeg kjørte var en firmabil. Jeg synes ikke politiet bare automatisk kunne sende meg bota. Jeg mente de måtte bevise det. Det er et prinsipp jeg har, sier Nataas til Dagbladet.no.

I rettssaken i Oslo tingrett, som Nataas selv ikke deltok i, ble det imidlertid bevist at det var han som satt bak rattet på pick-up lastebilen da fotoboksen gikk av.

– Som dragracer kjører jeg i hastigheter opp mot 520 kilometer i timen. Det egner seg ikke i Vålerengtunnelen, sier Nataas, som mener at han som motorsportutøver må følge trafikkreglene på lik linje som alle andre.

IKKE OPPMERKSOM: Dragraceren Thomas Nataas sier han var sløv og lite oppmerksom da fotoboksen tok bilde av ham i Vålerengtunnelen i april i fjor. FOTO: Daniel Sannum Lauten
IKKE OPPMERKSOM: Dragraceren Thomas Nataas sier han var sløv og lite oppmerksom da fotoboksen tok bilde av ham i Vålerengtunnelen i april i fjor. FOTO: Daniel Sannum Lauten Vis mer

– Selv om jeg er vant til å kjøre fort på bane, skal jeg selvfølgelig holde meg til fartsgrensa i trafikken. Noe annet tar jeg avstand fra, bedyrer han og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme.

<B>FIRMABIL: Til tross for at det var en firmabil Thomas Nataas ble tatt med var det ikke denne firmabilen. Dragsteren Batmobil har bragt Nataas til to andreplasser i Europamesterskapet i dragracing.