Fartsrally har startet på Nordkapp

Billøpet «Cape to cape» startet etter det Dagbladet.no kjenner til i går ettermiddag på Nordkapp, og er allerede i nærheten av Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmann Per Dyrstad ved Nordkapp lensmannskontor traff selv flere av de konkurrerende bilene i går ettermiddag i nærheten av Alta.

- Jeg var på vei mot Nordkapp da jeg møtte en kolonne med kanskje 20-30 biler. Alle bilene var fulle av sponsormerker. De kjørte helt normalt, og holdt fartsgrensen, sier han til Dagbladet.no.

Holdt fartsgrensen

Lensmannskontoret har foreløpig ikke mottatt informasjon som tyder på at bilene har kjørt for fort etter starten fra Nordkapp i går. Bilene som deltar i «Cape to cape»-løpet var heller ikke utpregete sportsbiler.

- Det var forskjellige bilmerker i kolonnen. Det eneste kostbare bilen jeg så, var en Bentley, mener lensmannen.

Billøpet «Cape to cape» har nederlandske arrangører, og går fra Nordkapp til Cape Terifa på Spanias sørkyst. Strekningen skal helst gjennomføres på tre dager. Utrykningspolitiet i Nord-Norge fryktet at billøpet skulle utarte seg til en ny fartsfest for rike kakser med luksusbiler, lik det ulovlige billøpet Gumball3000 som raste gjennom Sverige og Danmark i starten av måneden.

I Sverige

- Vi har beredskap til å stanse bilbøller. Det kan skje både på veien eller fra lufta. Om nødvendig må vi få et samarbeid med Forsvaret, sier distriktsleder i UP til Dagbladet.

Men alt tyder på at deltakerne har tatt det rolig gjennom Norge i går. Nå er samtlige deltakere på veiene i Sverige, og det ventes at eksorten skal passere Stockholm i løpet av kort tid. Politiet i Sverige har heller ikke hatt store problemer med billøpet, melder svenske nettaviser. En bil skal ha kjørt i 250 kilometer i timen ved Björklinge, men det skal være uklart hvorvidt bilen tilhører deltakere i billøpet.

per.steinar.moen@dagbladet.no