Farvel før fengselet

LILLESTRØM (Dagbladet): Kristin Kirkemo Haukeland sørget i går for å bruke sine tilmålte minutter i frihet med mann og barn, før det bar inn bak murene igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ofrene viktigere enn gården

I tida fra dommeren trakk seg tilbake for å avgjøre om Kristin skulle varetektsfengsles, til han avsa kjennelsen, dro Kristin Kirkemo Haukeland og ektemannen Per for å møte hennes seks år gamle sønn. Hun så tydelig muntrere ut etter besøket, og smilte til sin mann fra tiltalebenken.

Kirkemo Haukeland bar preg av de tre dagene hun har vært i fengsel da hun kom til forhørsretten i går, og ba om å bli løslatt.

- Jeg har barn og ektemann. Sønnen min begynner på skolen til høsten. Og jeg har bare ett år igjen på skolen. Dessuten har jeg forberedelser til lagmannsrettssaken, sa Kirkemo Haukeland.

Hun mener det blir vanskelig å holde humøret oppe for å forberede seg til ankesaken i fengslet, men fikk ikke gehør. Det bar tilbake til Bredtveit kvinnefengsel. Der holder også søsteren Veronica til.

- Vi hadde forberedt henne mentalt på det, så det kom ikke som noen overraskelse, sier forsvarer Tor Kjærvik om kjennelsen. H an har bedt om at søstrene holdes atskilt så at de ikke møtes i fengselet. Det har vært isfront mellom de to siden saken startet.

Kirkemo Haukeland fikk verken møte mann eller barn i helga, og det er uklart når de får besøke henne dersom hun blir holdt varetektsfengslet. Advokaten håper å få til ukentlige besøk. Sønnen har bodd hos morfaren sin siden moren ble pågrepet i Orderud-saken for to år siden.