Farvel Fornebu-hu

Det er lov å grine en skvett når det stilner i rusegropa på Fornebu. Det var nemlig på de tjærerike asfaltstripene på Snarøya Gnore sluttet og eventyret begynte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nedleggelsen av Fornebu betyr farvel med Etterkrigs-Norge, Ap-flertall, Derrick og NRK-monopolet. Nå er det ingen vei tilbake. Brakkebyen på flatlandet i enden av Gardermobanen er bare et mislykket releaseparty for Millennium-feber, Ecstacity-abstinens og Globaliseringsfellen.

Kastrup var kanskje større, og Heathrow var kanskje mer spennende, men Fornebu er og blir verdens Beste Flyplass. Hvor ellers kan du hive deg i en drosje 20 minutter før flyavgang og ankomme flyplassen uten billett og fremdels komme med i flyet? En flyplass der du kan komme deg til flyet ditt uten bruk av GPS-navigator og bloddoping? En flyplass der den ENE taxfree-butikk gjør valgets kval overkommelig?

Men først og fremst er det følelsene som knytter oss til Fornebu. Den lille lego-flyplassen er et aluminiumsdekket minne fra den tiden det var et eventyr å fly. Fra da man snakket om at den og den (gisp) har dratt til Syden.

Det var på Fornebu vi vinket til pappas fly. Det var på Fornebu vi sto og hylte mens Kiss slet med tollen. Det var på Fornebu fotballbagen fikk sin første røntgen. Det var på Fornebu vi passerte tollens grønne skilt med en uvant ektefølt angst og en overlesset taxfree-pose i hendene, en pose som sviktet truende i hempene for hvert skritt vi tok over det harde betonggulvet.

Det er derfor tårene våre fyller Romeriksporten. Gi sorgen en stemme i vår kondolanseprotokoll. Det er lov å si Farvel Fornebu-hu.

<B>VERDENS BESTE:</B> Hvor ellers kan du hive deg i en drosje 20 minutter før flyavgang og ankomme flyplassen uten billett og fremdels komme med i flyet?