Farvel, Marita

«Er to gram hasj verdt å dø for?» Lillesøsterens sms-melding nådde aldri Marita. På vei til Skien kjørte den rusede sjåføren (20) av veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HERRE (Dagbladet): Jeanette Danielsen (16) kommer aldri til å glemme tekstmeldingen hun sendte natt til lørdag 17. juli.

-  De skulle til Skien for å kjøpe to gram hasj. Jeg sendte henne en tekstmelding fordi jeg fikk en veldig dårlig følelse da de kjørte av gårde. Sjåføren hadde kjørt villmann tidligere på dagen, og han hadde drukket mye alkohol og tatt tabletter, sier Jeanette til Dagbladet.

-  Men Marita ble med da han lovet å kjøre forsiktig. Meldingen min fikk hun aldri, forteller søsteren.

I et veikryss på Voldsveien mellom Herre og Skien fikk bilen skrens. Den rusede bilføreren prøvde å rette opp bilen, men hadde så stor fart at bilen på nytt fikk skrens på motsatt side og ble slynget ut av veien, der den traff et tre med voldsom kraft.

Ifølge vitner skal bilen ha holdt over 150 km/t.

Sjåføren og en 17 år gammel gutt i baksetet fikk bare lettere skader. Marita Danielsen døde på Ullevål universitetssykehus lørdag kveld.

Kamp på liv og død

Det har ennå ikke helt gått opp for Jeanette at storesøster er borte for alltid.

Hun og foreldrene Geir og Wenche Danielsen snakker om sorgen over å ha mistet sin datter i håp om at andre kan reddes fra å møte samme skjebne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer