Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Farvel, min konge

Døende ble kong Hussein av Jordan båret ut av flyet til en ventende ambulanse på flyplassen i Amman i går morges. Fra båren strakte kongen ut sin hånd til sin amerikanskfødte dronning Noor al-Hussein, lyset i hans liv. Noor al-Hussein betyr «Husseins lys» på arabisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Hussein falt i går i koma og ble erklært klinisk død på et militærsykehus i Amman. Familien ville avgjøre når respiratoren skulle skrus av. Da Dagbladet gikk i trykken var det ennå ikke klart om den 63 år gamle monarken var offisielt erklært død.

Kong Hussein uttrykte selv ønske om å vende hjem for å dø i Jordan etter en mislykket beinmargstransplantasjon ved Mayo-klinikken i USA. Den 63 år gamle kongen har i flere år lidd av lymfekreft.

Kong Husseins fjerde hustru, dronning Noor al-Hussein, har sittet ved sin manns sykeseng i USA den siste uka, og var med i flyet som fraktet den døende monarken til hjemlandet han har styrt gjennom dramatiske omstendigheter siden han var 18 år gammel.

Det lille følget ble hilst velkommen på flyplassen av kongens sønn, kronprins Abdallah. Abdallah ble innsatt som tronarving for bare én uke siden. Hensynet til en smerteløs maktoverdragelse kan være med på å avgjøre når respiratoren skrus av. Det jordanske kongehuset har lenge vært ridd av rivalisering om tronrekkefølgen.

En kortesje på mer enn 70 biler fulgte kongens ambulanse fra dronning Alia-flyplassen til sykehuset i Amman. Hans tilstand forverret seg fra minutt til minutt.

Nyhetene om kongens tilstand ble mottatt med dyp sorg i Amman. I regnet utenfor sykehuset sørget frammøtte over kong Hussein, som nyter stor popularitet i sitt ørkenkongedømme.

Også i nabolandene har nyhetene om kongens tilstand blitt mottatt med sjokk og sorg.

AVSKJED: </B>Dronning Noor var Kong Husseins tredje kone - og hans lys til det siste.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media