Farvel, Mohammed

Her klemmer mamma sønnen Mohammed for siste gang. Femåringen ble drept av en israelsk rakett i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Femåringen Mohammed Rogah lekte sammen med mange andre barn i de trange gatene i flyktningeleiren Jabaliya tirsdag kveld. Som så mange ganger før, hørte Muhammed og befolkningen i Gaza at israelske fly var på vei mot dem. Men denne kvelden kom også en gedigen eksplosjon inn i den folksomme gata i flyktningeleiren.

Fem år gamle Mohammed Rogah døde momentant. Det gjorde også en sju år gammel jente. Kort tid etter døde også en 16 år gammel jente av skadene raketten ga henne, sier legen Jumma Fatah ved Shifa-sykehuset i Gaza by, til nyhetsbyrået Ap.

Rasende folkemengde

I tillegg ble minst 13 personer skadd, hvorav tre er alvorlig skadd. De fleste av de skadde er barn, ifølge palestinske vitner og medisinsk personell, skriver den israelske avisa Haaretz.

Drapet på de sivile barnene fant sted på grunn av at israelske fly skjøt raketter mot en bil som kjørte i den svært befolkede flyktningeleiren Jabaliya, nord på Gaza-stripen. Den israelske hæren sier at representanter for den militante al-Aqsa-brigaden satt i bilen. Ifølge vitner, klarte personene som satt i bilen å komme seg ut før eksplosjonen, skriver nyhetsbyrået AP.

Sivile lider

Hundrevis av sinte palestinere samlet seg rundt bilen og ropte ukvemsord mot Israel og den israelske hæren tirsdag kveld.

Israels Channel 2 sier at tirsdagskveldens angrep var «enda et mislykket henrettelsesforsøk. Og igjen ble uskyldige sivile rammet». I forrige uke døde åtte sivile palestinere i israelske angrep, i tillegg til to palestinske militante.

SISTE FARVEL: Moren til Mohammed Rogah (5) møtte opp på likrommet på Shifa-sykehuset i Gaza by. Her fikk hun ta et siste farvel med sønnen, som døde i et israelsk rakettangrep i kveld. Et stort antall sivile palestinere har mistet livet i rakettangrep i Gaza de siste ukene. Foto: MOHAMMED SALEM/REUTERS
SISTE FARVEL: Moren til Mohammed Rogah (5) møtte opp på likrommet på Shifa-sykehuset i Gaza by. Her fikk hun ta et siste farvel med sønnen, som døde i et israelsk rakettangrep i kveld. Et stort antall sivile palestinere har mistet livet i rakettangrep i Gaza de siste ukene. Foto: MOHAMMED SALEM/REUTERS Vis mer

Enda tidligere denne måneden, døde åtte familiemedlemmer fordi de var på stranda i Gaza til feil tid. Israel nekter for at de står bak hendelsen, men nekter samtidig en internasjonal uavhengig granskning av hendelsen. Palestinerne ønsker en slik etterforskning.

Rundt 100.000 palestinere lever i flyktningeleiren Jabaliya, nord på Gazastripen. Jabaliya er Gazas største flyktningeleir. Her er de fleste gatene svært trange, og uten asfalt.

KORT LIV: Mohammed Rogah (øverst) og en sju år gammel palestinsk jente ble kjørt inn i et av de mange likrommene på Shifa-sykehuset i Gaza by.