Farvel, Norge

GARDERMOEN (Dagbladet): Klokka 16.15 i går gikk Zaid Elsakka og hans familie de tunge skrittene opp til KLM-maskinen som skulle føre dem til Amsterdam og videre til Libanon. - Jeg skjønner ingenting. Dette er bare trist, sier Zaid til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste timene på norsk jord tilbrakte familien i ei ventecelle ved Gardermoen politistasjon. Familien fikk bare anledning til å snakke med Dagbladet over telefon.

- Vi visste ingenting før politiet sto på døra. Alt ble bare kaos. Det var så mye vi skulle ha gjort før vi dro fra Lom, sier Zaid oppbrakt.

Han håpet i det lengste at familien skulle få opphold i Norge.

- Sist vi snakket med vår advokat, var det fortsatt håp. Vi skjønte ikke noe da politiet kom. Vi ble behandlet som om vi var farlige, og hadde gjort noe galt, sier Zaid.

Oppbrakt

Da familien i går ble sendt ut av Norge, la de igjen både håp og tro på at framtida skulle bli annerledes. I Lom var de i ferd med å etablere et nytt liv. Nå er det bare minnene igjen.

- Barna snakker norsk, og skriver norsk. De har fått venner, og trivdes godt. Hvordan skal vi finne en ny skole til dem. Hvor skal vi bo og hva skal vi gjøre? spør Mariam.

Barna grep selv farens mobiltelefon og sa: - Dere må hilse til alle vennene våre i Lom. Vi fikk ikke sagt «ha det»!

Far Zaid mener familien ble veldig dårlig behandlet av politiet. Han er skuffet over at familien ikke får oppholdstillatelse i Norge .

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer